Under fredagen offentliggjorde nätverket Cabonline sitt köp av Taxi 10000. Köpet innebär att de fyra bolag i Sörmland som i dag kör under det gemensamma namnet Taxi Samtrans nu i september går över till Cabonline, och blir antingen Taxi Kurir eller Sverigetaxi.

Bolagen det handlar om är Taxi 10000 i Trosa, Eskilstuna Taxi, Taxi Flen och Sverige Taxi Katrineholm. Allt som allt rör det sig om 75 fordon.

Vilket av de två namnen bilarna kommer skyltas med är inte helt klart än.

– Det kommer att ske ett varumärkesbyte i slutet av september, och det blir något av märkena Sverigetaxi och Taxi Kurir. Det kan bli olika i olika städer, berättar Per Wadstedt.

Nätverket Cabonline omfattar flera tusen åkerier i Sverige, Norge och Finland och rymmer flera välkända varumärken. I Sörmland kommer verksamheten se ut som den gör på i stort sett alla orter som inte är rena storstäder.

– Det blir privatkunder, företagskunder och samhällsbetalda resor. Vi behöver ha alla de här tre benen att stå på, berättar Per Wadstedt.

Resenärerna kommer inte märka av förändringen särskilt mycket, enligt Per Wadstedt. Bilarna får nya skyltar, men chaufförerna blir till stor del desamma som nu och alla bolag kommer att ha sina lokala telefonnummer kvar.

Det som blir nytt är att bolagen nu kommer att använda Cabonlines tekniska lösningar, där taxibokningar och betalningar kan göras direkt i en app.

– Det gör att vi alltid kan erbjuda kunderna ett fast pris, säger Per Wadstedt.