Brand i lägenhet – byggnad utrymdes

Ett flerfamiljshus på Tosterön utrymdes på onsdagsförmiddagen sedan det börjat brinna i en lägenhet. Ingen person kom till skada.

Åtta enheter med räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut.

Åtta enheter med räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut.

Foto: Åsa Wallin

Strängnäs kommun2019-11-27 10:56

SOS-larmet om branden kom klockan 10.13 och räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. 

Sammanlagt ryckte åtta enheter från räddningstjänsten – sex från Eskilstuna och två från Strängnäs – plus två ledningsbilar ut.

Räddningstjänsten började genast knacka dörr i flerfamiljshuset för att utrymma byggnaden och påbörjade sedan släckinsatser utifrån med handsläckare. Efter detta gick man även in med rökdykare.

Enligt räddningstjänsten ska en lägenhet i huset ha brunnit, varpå rök bolmade ut genom ett fönster och upp under takkanten, på utsidan av huset. 

Enligt räddningsledare Sverker Sköld kom ingen person till skada, men den drabbade lägenheten har blivit såväl brand- som rökskadad.

– Eftersom det rykte under taket såg det först ut som att det brann där, men det var inte så dramatiskt som vi först trodde. Vi har i stort sett bara släckt och fått ut all rök. Resten är upp till att polisen att utreda, säger insatsledaren på plats.

Resten av huset uppges ha klarat sig från brand- och rökskador och vid lunchtid kunde räddningstjänsten lämna platsen. De boende som evakuerats bedömdes då få återvända till sina lägenheter, vilket blev möjligt för vissa under eftermiddagen. 

Polisen har spärrat av den brandskadade lägenheten och inlett en förundersökning om grov mordbrand för att utreda vad som orsakat branden.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för branden, enligt polisen.

Vid niotiden på torsdagen inledde tekniker en brottsplatsundersökning.

Larmet om branden kom klockan 10.13 på onsdagsförmiddagen.
Larmet om branden kom klockan 10.13 på onsdagsförmiddagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!