Ridån nere för musikteatergruppen Våga

Musikteatergruppen Våga, en del av Strängnäs kommuns dagliga verksamhet för personer med funktionsnedsättning, har lagts ner.

Eric Hedegård i rollen som Zeus, i pjäsen Persefone och årstiderna som sattes upp år 2012.

Eric Hedegård i rollen som Zeus, i pjäsen Persefone och årstiderna som sattes upp år 2012.

Foto: John Henzlert

Strängnäs kommun2019-10-17 18:00

– Det är tråkigt men vi måste hela tiden anpassa verksamheten efter behovet. Just det här behovet har minskat, säger enhetschefen Agneta Lindholm som fattade beslutet i början av hösten.

Våga har bedrivits med stöd från Kulturskolan. Av produktionerna kan bland annat Häx och Värsta styrelsen nämnas. För några år sedan ingick tio–tolv personer i gruppen, berättar Agneta Lindholm.

– En del har flyttat, en del har sagt ifrån sig insatsen, en del har fått jobb – och det är ju det vi jobbar mot hela tiden. Mot slutet var det bara fyra kvar och två var på väg ut på arbetsmarknaden så då finns det inte så många kvar, säger Agneta Lindholm.

33-åriga Eric Hedegård har deltagit i musikteatern, och han tycker att det är tråkigt och dumt att gruppen läggs ner:

– Teatern är mitt liv. Vi har haft så roligt tillsammans.

En ny daglig verksamhet med teater, sång och musik håller på att byggas upp i Åkers styckebruk, berättar Agneta Lindholm, och tillägger att alla som varit engagerade i Våga har erbjudits att delta där.

– Det ligger i Åker. Jag bor i Strängnäs, konstaterar Eric Hedegård som inte tror att det kommer att vara ett alternativ i hans vardag.

Daglig verksamhet riktar sig personer med funktionsnedsättning i arbetsför ålder, men som inte arbetar eller studerar. Sysselsättningen anpassas efter behov, förutsättningar och intressen. Insatserna är behovsprövade och söks genom lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, eller socialtjänstlagen, SOL.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!