"Det är som fågel Fenix som reser sig ur askan"

För fem månader sedan eldhärjades Strängnäs Kebab vid Stora torget. Efter flera veckor av intensivt renoveringsarbete är det dags för återinvigning.– Det är som fågel Fenix som reser sig ur askan, säger krögaren Fethi Erdogan.

Foto:

Strängnäs2016-01-25 16:00

Det var på lördagsmorgonen den 29 augusti förra året som olyckan var framme. Det började brinna inne på Strängnäs Kebab. Vaksamma personer utanför uppfattade att det kom svart rök ur restaurangens ventiler och ringde 112. Trots att räddningstjänsten snabbt var på plats blev skadorna på lokalen omfattande och boende intill fick evakueras.

– Det är inte helt fastställt än vad som orsakade branden, men man tror att det är något som har med elen att göra, säger Fethi Erdogan.

Han minns mycket väl den där sensommarmorgonen då han kom till jobbet och tiden som följde beskriver han som mycket jobbig.

– Jag kunde inte sova på flera dagar. Det var massor att ta tag i och vi är flera som jobbar här som helt plötsligt inte hade ett arbete att gå till.

Han har drivit den populära snabbmatsrestaurangen i snart 16 år och känner stor tacksamhet till både trogna stammisar och försäkringsbolaget som agerat snabbt i ärendet.

– Vi har varit här flera dagar i veckan sedan snickarna kom igång och försökt bistå så gott vi kan bara för att vi ska kunna öppna snabbare, säger Fethi Erdogan och visar runt i de nyrenoverade lokalerna.

Vid den blänkande pizzaugnen står Mansour Sadr Mausavi och staplar färdigvikta pizzakartonger. Grönsaker ligger prydligt uppskurna i en kyldisk och en skål med karameller väntar de första gästerna.

Senast på måndag lovar Fethi Erdogan att restaurangen ska öppna igen, men förhoppningsvis blir det tidigare än så.

– Vi hade hoppats på att ha lite smygpremiär redan i dag, men det brummade så illa om en köksfläkt så vi väntar lite. Så fort reparatören har varit här så kör vi, säger han och ler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om