Före stölden var 1600-talsregalierna försäkrade till ett värde på 91,5 miljoner kronor. Efteråt sänktes summan med över 13 miljoner, på grund av skador på såväl de stulna som de kvarlämnade föremålen.
– Vi har redan haft en hel del omkostnader för den förstörda montern, vaktbolag, personalvård och flyttfirma, och så återstår det att se vad konservatorns arbete kommer att kosta, säger domprost Christofer Lundgren.
Domkyrkoförsamlingen har nu samråd med sitt försäkringsbolag för att se vad som täcks den vägen och ska också söka kyrkoantikvarisk ersättning, statens bidrag till kyrkans vård av det gemensamma kulturarvet.
Klart är dessutom att det nya åtalet mot 26-åringen ska kompletteras med ett skadeståndsanspråk. Summan, säger Christofer Lundgren, beror på vad 26-åringen eventuellt fälls för. Han är misstänkt för i första hand kuppen i kyrkan, i andra hand för häleri.
Huruvida även den i februari dömda 22-åringen får ett skadeståndskrav har församlingen ännu inte avgjort. Det trots kravet under den rättegången: Ge oss regalierna, eller 65 miljoner kronor.
– Vi var ju aldrig intresserade av pengarna. Vår, polisens och åklagarens prio var att föremålen skulle komma tillbaka, säger Christofer Lundgren.
Och så blev det.
I förhör har den åtalade 26-åringen medgett att han var inblandad i återlämnandet av kulturskatten – och att han gjorde det för att hans kompis skulle slippa ett stort skadestånd.
– Man kan ju spekulera i om det fanns fler motiv än det, men jag tror helt klart att vårt krav hade effekt, säger Christofer Lundgren.