Idén tog form under sommarlovets esportläger i Stallarholmen, där spelträning och tävling varvades med kostråd och fysisk träning.
Esport – tävlingsinriktade dator- och tevespel – utövas av miljoner personer världen över och är en av Sveriges snabbast växande sporter.
Lägret i Gula industrihuset i början av juli ordnades av esportambassadören och -arrangören Jonas Karlsson från Strängnäs, med inhyrda lärare från Area academy och i samverkan med fritidsgårdarna.
Dessutom kom några av kommunens toppolitiker på studiebesök: kommunalråden Jacob Högfeldt (M) och Monica Lindell Rylén (S) samt socialnämndens ordförande Bodil Mellgren (S).
– Det var intressant och inspirerande att se allt engagemang. En av lärarna är tävlingsspelare som parallellt tävlar i crossfit och han pratade också mycket om kost och träning, säger Jacob Högfeldt.
Det sådde ett frö, om hur den stillasittande esporten kan komma närmare den mer fysiska idrotten.
– Vi började prata om Larslunda och att man kanske där kan bygga ihop den här typen av spelande med idrottsverksamheten.
Kommunen planerar, vilket tidningen skrivit om, ett stort idrottscentrum på Larslunda IP. Där kan alltså kanske också esport få en plats.
– Tanken är att man, i anslutning till eller på Larslunda, skapar möjlighet att träna sitt spelande – samtidigt som man enkelt kan gå iväg och köra ett simpass eller ett löppass, säger Jacob Högfeldt.
– Kan man få ihop de här världarna kan man kanske attrahera ungdomar som trodde att de bara hade ett intresse för gaming, men som då inser att de också vill röra på sig.
Frågan ska konkretiseras när politikerna samlas igen efter sommaruppehållet, säger kommunalrådet. Då ska även Area academy bjudas in till fortsatt samtal.
Jonas Karlsson välkomnar initiativet.
– Jag tycker det är jättebra. Det var Karolina (Zander, kommunens destinationskoordinator) som såg till att politikerna kom ut och de hade mycket mer tankar och idéer om det här än jag trott. Jättekul!
Enligt Svenska e-sportförbundet, som bildades 2016, har sporten ungefär lika många organiserade utövare som handbolls- eller hockeyspelare och 2017 hade världens tio största esportgrenar 210 miljoner spelare.
Esport är en officiell sport i 24 länder, men nekades även i år inträde i Riksidrottsförbundet.