Hallå där...

...Åsa Fastrup från Strängnäs som vann andrapris i Buffés tävling om Sveriges bästa rotfruktsrecept. I tävlingen deltog 2 536 bidrag.

Strängnäs2013-09-27 06:00

Toppklassrecept! Hur gick det till?

— Tidningen Buffé valde ut 100 personer som provlagade. De fick fram en säker etta. Sen kunde de inte välja, så det blev fem andrapristagare. En av dem var jag.

Vad är det för recept?

— Det är en japansk rättiksallad. Receptet kommer från Japan via min kompis Helen Herlitz. Den innehåller rättika, sesamfrön, japansk soja, citronsaft, olivolja, risvinäger, farinsocker och sesamolja.

Vad består priset av?

— Jag har vunnit 5 000 kronor i presentkort.

Vad har du fått för kommentarer av folk?

— Inga särskilda. Det här är ju en rätt som är god men ser äcklig ut. Så jag brukar säga att man ska ta mycket av salladen. Den ser inte så god ut men den är väldigt saftig och krispig.

Hur följer du upp det här?

— Jag kör på med min vegetariska matlagning. Det är underskattat med vegetarisk matlagning i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om