Vad ska du göra där?
– Jag har blivit inbjuden för att prata om fenomenet Strängnäs. Jag brukar få förfrågningar lite då och då om att medverka eftersom jag betytt en del för restaurangsverige men jag har inte haft tid förrän nu.
Fenomenet Strängnäs ska du prata om?
–Ja, det fantastiska med Strängnäs och behovet av husmanskost som finns både till lunch och middag. Jag hade aldrig kunnat förutse den utveckling som skett på min bistro och det intresse den rönt. Vi har oerhört mycket gäster.
Går det att jämföra Edsbacka Bistro med din tidigare krog Edsbacka Krog i Sollentuna?
– Nej, inte alls och det är ett problem för folk tror att bistron är en finkrog. En bistro har ju enklare mat till exempel och om krogen hade 20 kockar så har vi bara sex.
Kommer du att laga mat i tv också?
– Ja, det är meningen. På fredagar har de ju ett matinslag och jag tänker presentera en fyrarättersmiddag. Der blir Toast skagen av Tore Wretman, marinerad sparris med sikrom, gäddfärskneller och jordgubbsmousse med färska jordgubbar.
Lämnar du ut recepten också?
– Jadå, det blir recept till.
Hallå där....
... Christer Lingström på Edsbacka Bistro i Strängnäs som ska medverka i TV4 Nyhetsmorgon på fredag strax efter klockan 9.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!