â Vi vill vara i gĂ„ng till sommarlovet, sa Mattias Lindqvist, delĂ€gare av Gripsholms sjökrog och bĂ„ten M/S SandskĂ€r, nĂ€r han pratade med tidningen i början av maj.
Knappt tvĂ„ mĂ„nader senare syns Ă€nnu ingen bĂ„t till i StrĂ€ngnĂ€s. Det beror bland annat pĂ„ en utdragen renoverings- och tillstĂ„ndsprocess. Planen var att lĂ€gga till vid trĂ€kajen pĂ„ Visholmen och ha en uteservering bredvid Megs kök och trevligt. DĂ€remot fick de avslag pĂ„ sin ansökan om markupplĂ„telse för servering pĂ„ kajen â och eftersom M/S SandskĂ€r endast erbjuder inomhusplatser har delĂ€garna börjat titta pĂ„ en ny bĂ„t.
â M/S SandskĂ€r har inga uteplatser. DĂ€rför tittar vi pĂ„ en ny bĂ„t ungefĂ€r i samma storlek (fyra meter större, reds anm.) fast med uteservering. Vi vill köra turer med julbord och kanske slottskryssningar med magishower. Vi vill ha klassiskt schysst med levande ljus och linnedukar, en lyxig kĂ€nsla.
I onsdags la han ett bud pÄ bÄten Ceres frÄn Forsvik. Om köpet gÄr igenom Àr förhoppningen att den nya bÄten ska hÄlla till vid Visholmen frÄn och med augusti. M/S SandskÀr kan i stÀllet komma att lÀgga till vid Oxelösund, berÀttar Mattias Lindqvist.
NÄgot som dÀremot stÄr klart Àr en ny delÀgare till Gripsholms sjökrog. Förutom Mattias Lindqvist och Johan Högberg har den vÀlkÀnda magikern Joe Labero ett finger med i spelet.
â Jag Ă€r god vĂ€n med de som har köpt bĂ„ten (M/S SandskĂ€r, red. anm.) och jag gillar bĂ„tar. Sedan har jag hĂ„llit pĂ„ med förestĂ€llningar i 38 Ă„r och tĂ€nkte att det skulle vara kul att testa grejer som man inte alltid gör och som inte ingĂ„r i den artistiska Ă„dran. Jag har fĂ„tt flera liknande erbjudanden tidigare men nu var det bra tajming, sĂ€ger han till tidningen.
Blir det nÄgon magi?
â Det kommer bli nĂ„gon form av gĂ€stspel. Jag kanske inte upptrĂ€der pĂ„ den mindre bĂ„ten, men den andra och större bĂ„ten Ă€r mer lĂ€mpad för en magisk show, sĂ€ger Joe Labero och tillĂ€gger att gĂ€stspelen kommer likna de mindre förestĂ€llningar som han genomförde under coronapandemin.
â Jag har jobbat vĂ€ldigt mycket för att utveckla det lilla exklusiva konceptet. Det blir vĂ€ldigt personligt nĂ€r man kommer nĂ€ra gĂ€sterna. Under coronapandemin gjorde jag 90 förestĂ€llningar, det var runt 50 gĂ€ster varje gĂ„ng. BĂ„tkonceptet blir nĂ„got liknande, det gifter sig dĂ€r ocksĂ„.