När tidningen kommer till repetitionen råder febril aktivitet bakom scenen. Maja Ehrnborg, kusligt bra utklädd som den galna hattmakaren från Alice i underlandet, stegar fram och tillbaka mellan klädhängarna. Ensemblen håller som bäst på att klä sig och kreationerna är imponerande. Några får hjälp att fästa myggan, medan andra sminkas. Chris Dunér, som bland annat sköter kostymbiten, lämnar inte något åt slumpen.
– Vi har tagit karaktärerna från flera favoritverk och gjort en alldeles egen saga. Tillbaka till underlandet är en mix av flera olika sagor, berättar Elin Dunér som ska gestalta Kapten Krok.
Hon har medverkat i flera av teatersällskapets tidigare uppsättningar och kunde senast ses som vampyrtjej i uppskattade Dracula.
– Det är kul att jobba med ungdomar. De är positiva och har rätt inställning, säger producenten Johan Dunér.
Han tycker att de har hittat en kul blandning till en bra fantasiföreställning och utlovar både stämsång och medryckande musik.
– Dracula gick jättebra. Nu kände vi att vi ville göra något mer uppiggande och jag tror att Tillbaka till underlandet ska passa publik i alla åldrar.
Innan dagens repetitioner drar igång på allvar är det dags för ljudtest. Skådespelarna står uppställda på rad, medan regissören Vanessa Sjöström dirigerar från diket. Sångrösterna låter bra redan från början och när teknikerna gjort sina finjusteringar är det nästan perfekt.
– Det är kul att kombinera musik, teater och dans och det här är ett bra sätt att utveckla scennärvaron på, säger Strängnästjejen Johanna Loqvist i rollen som den goda fén från Askungen.
Hon pendlar till repetitionerna från Stockholm där hon bor och pluggar på Kulturamas gymnasium till artistmusiker.
– Det kan bli lite stressigt att resa hit men det är det värt. Vi har en fantastisk sammanhållning i ensemblen, säger hon.
Temat i Tillbaka till underlandet handlar om att hitta sin väg och att finna sig själv. Johan Dunér hoppas att publiken ska få en skön feelgood-föreställning.
– Det känns som att det här kommer att bli riktigt bra. Vi är som ett stort kompisgäng, där alla får möjlighet att tycka till och påverka pjäsens innehåll. På slutet har jag mest nött monologer så att det blir tröttsamt, säger Elin Dunér och ler.
Vad är det svåra med att spel Kapten Krok?
– Ha, att bete sig som en man! Kapen Krok ska ju vara väldigt mycket man, men han har också sina hemligheter som till sist kommer upp till ytan, säger hon utan att avslöja för mycket.