â Jag Ă€lskar fisk och Ă€r för det mesta vĂ€ldigt nöjd med maten hĂ€r. Annars Ă€r jag rĂ€tt kinkig nĂ€r det kommer till mat.
Barbro Ăhman bor pĂ„ Ă€ldreboendet MariagĂ„rden i StrĂ€ngnĂ€s. DĂ€r Ă€r kosten en viktig del av verksamheten och nĂ€r maten serveras Ă€r personalen noga med ge matgĂ€sterna ett bra bemötande.
â Vi vill att upplevelsen ska vara som pĂ„ en fin restaurang, sĂ€ger Mona Larsson som Ă€r enhetschef pĂ„ MariagĂ„rden.
Personalen Àr noga med att skilja pÄ helg och vardag. Vid helger och andra högtidliga evenemang som nationaldagen eller nobeldagen anvÀnds extra fint porslin och bestick.
â Vi har ocksĂ„ fredagsmys. De boende brukar samlas nĂ€r det Ă€r nĂ„got speciellt pĂ„ tv och dĂ„ serveras det bland annat ostbĂ„gar och cider, sĂ€ger Lina Kjellberg som Ă€r undersköterska pĂ„ MariagĂ„rden.
â Ni fĂ„ngar guldkanten och det uppskattar jag, sĂ€ger Barbro Ăhman.
Siv Eriksson som ocksÄ arbetar pÄ MariagÄrden berÀttar att personalen har blivit inspirerade att utveckla sitt serveringsarbete. Till hösten kommer mer finporslin att bestÀllas in och om det blir en vinst i tÀvlingen vÀntar ytterligare ett högtidstillfÀlle.
â DĂ„ blir det champagne, sĂ€ger hon glatt och fĂ„r medhĂ„ll kring bordet.