En tur på stan i Strängnäs visar att restaurang- och kafégäster gärna väljer en plats i solen där uteserveringar har kommit upp.
– För mig är det första gången jag sitter ute. Det är jättehärligt, berättar Emma Norling, som bor både i Strängnäs och Stockholm.
Under onsdagen sitter hon på Espresso House med sin farmor Annele Wahlberg.
– Det är premiär för mig också i dag, säger Annele Wahlberg, som bor i Stockholm.
Espresso House har tillstånd för uteservering från den 1 april.
– Folk har frågat efter uteserveringen i flera veckor. Det är väldigt populärt att sitta ute. Det var galet den första april när vi skulle få ut möblerna. Folk ville sätta sig direkt, berättar platschefen Kaarina Kuusisto.
Grekisk Taverna tjuvstartade utesäsongen med after ski en lördag i februari men sedan öppnades den 20 mars utedelen på Västervikstorget.
– Den är jättepopulär. Alla vill sitta ute i solen och njuta, säger William Bewarli i personalen.
Uteserveringen var nästintill full vid lunchtid på onsdagen.
– Det är synd att det ska komma snö till helgen, säger Kim Overgaard Pedersen, en av restauranggästerna.
Hur ska en bra uteservering vara?
– Det ska finnas skugga och sol, bra service och glad personal både ute och inne, säger Kim Overgaard Pedersen.
På Grekiska grill och bar har man fått ut en del möbler på baksidan mot Ugglas park men inte på framsidan.
– Vi hoppas att de är på plats inom någon vecka, säger Rojda Kartal i personalen.
På Elsas Bistro på Järnvägsgatan kom uteserveringen på plats den 1 april.
På Café Grassagården har det funnits möjlighet att sitta ute hela vintern.
– Men nu har vi alla bord ute och de är fulla vid fint väder, säger Magdalena Bettoschi, på Grassagården.