â Vi kallar bĂ„da för Rondell 5. Vi ligger vid den femte rondellen frĂ„n E20, oavsett om du kommer frĂ„n Biskopskvarn eller Eskilstuna, sĂ€ger talesmannen Herman Kendirjian.
LunchstÀllet, tidigare Byrackan, har plats för 80 gÀster och satsar pÄ husmanskost.
â Vi har mĂ„nga som Ă€ter hos oss, det gĂ„r bra, sĂ€ger Hermann Kendirjian och konstaterar att det Ă€r trĂ„ngt pĂ„ parkeringen och gott om gĂ€ster i lokalen nĂ€r tidningen tittar förbi.
PÄ pubsprÄk kan den mindre lokalen, som tidigare har inhyst en kiosk, benÀmnas bakficka.
â Meningen Ă€r att de ska komplettera varandra. Om ett gĂ€ng, till exempel jobbarkompisar, vill Ă„ka och Ă€ta tillsammans kan de dela upp sig hĂ€r ifall nĂ„gra föredrar fast food. Vi hoppas kunna öppna en gĂ„ng mellan de bĂ„da, förklarar Herman Kendirjian.
SnabbmatsstÀllet, med cirka 30 sittplatser inomhus och en liten altan, erbjuder bland annat pizzor, kebab, hamburgare och sallader.
TvÄ personer, slÀkt till Herman Kendirjian och bosatta i SödertÀlje, arbetar i den mindre lokalen. Men det Àr en tillfÀllig insats. Talesmannen berÀttar att personal ska anstÀllas.
â De Ă€r hĂ€r för att lĂ€gga grunden.
Rondell 5:s bakficka, vÀgg i vÀgg med Sulas motor, öppnade den 5 februari.
â Lokalen hade stĂ„tt tom sedan i augusti, sĂ€ger Herman Kendirjian.
Fathers house lÄg tidigare pÄ Storgatan men lÀmnade i somras över stafettpinnen dÀr till Lion bar.