Planen: Fler matställen i Biskopskvarn

Fastighetsbolaget Norske byggeklosser har köpt en byggklar tomt vid Biskopskvarn. Planen kan vara fler snabbmatsrestauranger – på sikt.

Fastigheten ligger innanför det bebyggda området vid Biskopskvarn, närmaste granne med Chopchop. Skogen mot sydost från rondellen tillhör kommunen, som planerar en avstyckning i mindre tomter.

Fastigheten ligger innanför det bebyggda området vid Biskopskvarn, närmaste granne med Chopchop. Skogen mot sydost från rondellen tillhör kommunen, som planerar en avstyckning i mindre tomter.

Foto: Hitta.se

Strängnäs2019-11-25 07:00

Det Stockholmsbaserade bolaget Norske byggeklosser AB har köpt Kilenkryssets byggklara fastighet vid Biskopskvarn, längst in utmed Kalkstensgatan, närmsta granne med Chopchop.

När Kilenkrysset på sin hemsida tillkännagav affären angavs att fastigheten köpts "med avsikt att kunna bygga för både Pizza hut och Panamigas samt ytterligare någon restaurangaktör".

Tidningen har pratat med Pizza huts svenska vd Richard Forsshéll. Han klargör att restaurangkedjan i dagsläget inte är på väg till Strängnäs.

– Norske byggeklosser är ett systerföretag till vår koncern. Den här tomten är köpt för att det är ett bra läge, men en etablering av Pizza hut i Biskopskvarn är inget som ligger på min omedelbara att göra-lista. Tyvärr, säger Richard Forsshéll.

Så det är ett strategiskt köp för framtiden?

– Så kan man säga. Biskopskvarn är en knutpunkt som kan bli större och då kan vi komma att öppna där. Men som sagt, det är Norske byggeklossers affär.

Tidningen har haft kontakt med Therésa Andersson som jobbar med bygg och etablering på Norske byggeklosser. Hon har inga ytterligare kommentarer om etableringen, utan hänvisar till det svar tidningen fått av Richard Forsshéll.

Tidningen har också sökt Panamigas, som serverar latinskinspirerad mat som burrito och taco.

Vid Biskopskvarn finns i dagsläget Circle K, Gulf, McDonald's, Max och Chopchop.

Karta: Strängnäs Biskopskvarn E20
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!