Mest googlades Josefin Nilsson-dokumentären "Älska mig för den jag är", följt av Iphone11 och Notre Dame. ASAP Rockys Sverigebesök och det rättsliga efterspelet fick många att söka på hans namn. Även Greta Thunberg och Sara Danius finns bland de mest googlade personerna.

Sökningarna på mat och dryck tyder på att vi är nyfikna ändå ut i smaklökarna. Bubbeldrinken Aperol Spritz toppar söklistan, följd av gubbröra, sellerijuice, empanadas och rönnbärsgelé.

När vi inte letar efter de bästa recepten på sellerijuice funderar vi på hur och varför saker är som de är. "Varför firar vi midsommar?" och "Varför fick Jeppe lämna Paradise hotel?" undrade många svenskar och sökte svar på nätet. "Vad är värnskatt?" toppar listan över frågor som börjar med "vad" och nyordet boomer förbryllade så många att det tog sig in på topp tio.

"De senaste åren har vi sett söktrenderna domineras av allt i från spelfenomen som Pokémon Go och sporthändelser som fotbolls-VM 2018 till den stora metoo-rörelsen i Sverige. I år ser vi att flera populära TV-dokumentärer, vårens EU-val och gripande nyhetshändelser från runt om i världen toppar våra listor", skriver Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google i Sverige, i ett pressmeddelande.