Andréas Johansson under ett av sina pass på Wellness by Dea i Mellösa. Foto:

Ta chansen och utmana din soffa

Mellösa

Hos Andréas Johansson på Wellnes By Dea är pulsen som vanligt hög och under Hälsoveckan erbjuder han två testa på pass.

– Det kommer att bli ett extrapass i Kyrkskolan på måndag där jag mixar de pass jag kör i vanliga fall så folk kan se vad som erbjuds. På onsdag är det i Simhallen i Flen, säger Andréas Johansson.

Han kunde tidigare i livet ses som stressad säljare men när han gick in i väggen för några år sedan ändrade han sitt liv.

– Intresset har växt fram de senaste åren, när jag försökte komma tillbaka efter det väcktes idén om att kunna jobba med detta. Jag tog tjänstledigt och utbildade mig till personlig tränare, massör och kostrådgivare.

Men han är inte på toppen av berget ännu.

– Målet är att på sikt kunna leva på det, just nu jobbar jag extra i Simhallen också. Sen om det tar två år eller fem år vet jag inte riktigt.

Han startade företaget i Mellösa under våren och har sedan dess fördubblat antalet medlemmar. Även om han erbjuder personlig träning är det mest gruppträning som förekommer, en träningsform han själv också föredrar.

– Det är styrka och puls samt corepass. Vi jobbar mycket med bålstabiliteten som man har glädje och nytta av jämt och det är en bra träning som många tyvärr glömmer bort. Det är viktigt att ha ett helhetstänk kring sin träning.

I dagens samhälle råder en hälsotrend, i allt från reklam och tv till privata instagramkonton pumpas bilden av den extremt vältränade människan ut.

Men Andréas Johansson förutspår en negativ effekt av den tillsynes fysiskt perfekta människan.

– Det känns som att klyftan mellan de som tränar och inte tränar har blivit större. Det har blivit lite extremt när det väl ska tränas, man ska ha de senaste kläderna och utrustningen, ta en selfie och ha proteinshake. Det finns inget mellanting, antingen går man all in eller så skippar man det helt och jag tror att många kan skrämmas av det.

I stället vill han uppmana folk att utmana sin största konkurrent – soffan.

– Man måste tänka att det är bättre än ingenting alls. Det finns träning att göra hemma och vardagsmotion.

Andréas Johansson berömmer kommunen för att ha dragit igång Hälsoveckan

– Jag tror det är bra för folk att sin träningsform, vad det än kan vara som ökar din egen hälsa. När folk väl kommer och testar upplever jag att rädslan försvinner och nu har man chansen. Jag hoppas Hälsoveckan fortsätter, det är bra för framtiden och hälsan i Flen.