Södertuna slott

Södertuna slott ligger vid Frösön utanför Gnesta. 1700-talsslottet har haft många gäster genom åren och har sedan mitten på 80-talet fungerat som hotell efter att de tidigare ägarna sålt det. Här kan man bland annat boka in sig på en slottsweekend. Restaurangen, inomhuspoolen och bastun lockar livsnjutaren. Naturen utanför slottet lockar den som gillar att promenera i slottsmiljö.

Öster Malma slott

Artikelbild

| Festival på Sparreholms slotts hästcenter.

Barockslott med utsikt över Malmasjön i Nyköpings kommun. På Öster Malma finns svenska jägarförbundets kansli och här erbjuds både jägarexamen och vidareutbildning för jägare. På Öster Malmas Wildlife park kan man se älg, kron- och dovhjort och mufflon som strövar fritt. Det finns både hotell i anslutning till slottet samt vandrarhem som ligger i slottsflyglarna. Det finns gott om vilt både i restaurangen och i slottsbutiken.

Gripsholms slott

Gustav Vasa grundade Gripsholms slott år 1537. Här finns med andra ord mycket historia. Slottet ligger på en holme vid Mälaren i Mariefred. Visningar av slottet arrangeras för privata besökare och för grupper. Det kostar 130 kr att besöka slottet, 65 kr för studerande och det är gratis för barn upp till 6 år. Vill man sova över så finns det ett värdshus bredvid slottet. Värdshuset har gästats av allt från kungar till bönder och gycklare under åren.

Sundbyholms slott

Artikelbild

Sparreholms slott.

Vad sägs om en mordgåta under middagen? Det är fullt möjligt på Sundbyholms slott där deckarhelger anordnas. Under mordpjäsen kan gästerna själva samla in ledtrådar och gissa vem mördaren är. Chokladweekend med chokladprovning, vinprovningsweekend, romantisk weekend... det finns en hel del att välja på när man besöker slottet som ligger på en udde vid Mälaren. Området är naturskönt och slottet ligger tolv kilometer från Eskilstuna centrum.

Sparreholms slott

Artikelbild

| Sundbyholms slott.

Sparreholms slott har 28 gästrum på slottet och i slottets flyglar. Det ligger i en vacker miljö i Flen, omringad av ekskog. Sjön Båven ligger alldeles intill slottet. Sparreholms slott har tre museer, bilmuseet, tekniska museet och vagnsmuseet. För den som är hästintresserad finns det mycket av intresse. Här kan man nämligen boka in sig på lektioner, helgkurser och upplevelsepaket med egen eller hyrd häst.

Hedenlunda slott

Artikelbild

Hedenlunda slott.

Hedenlunda slott ligger i Vadsbro socken mitt i Sörmland. Gården har en lång och intressant historia med anor redan från 1000-talet. Här kan man bland annat boka in sig på en slottsweekend eller en romantisk weekend över helgen. Under 2017 öppnar slottet upp ett nytt spa som bland annat erbjuder bad, bastu och olika behandlingar. På slottet finns totalt 62 rum att boka.