På lördag går han ombord i sällskap med fem andra kända svenskar för att ta sig till Västindien med vindarnas hjälp.

– Jag har laddat med sjösjuketabletter och sjösjukearmband och hoppas det funkar, säger Viktor Frisk som ser den 17 dygn långa seglatsen som en riktig utmaning, inte minst för att han inte kommer att ha tillgång till bredbandsuppkoppling på nästan tre veckor.

Viktor Frisks hela framgångssaga är intimt förknippad med sociala medier. Han började som modebloggare och på sitt instagramkonto har han numera drygt 320 000 följare som han kontinuerligt håller uppdaterade om sitt liv och leverne nästan varenda dag.

Men nu blir det tyst ett tag framöver.

– Det ska bli väldigt intressant, en helt ny erfarenhet. Jag hoppas få en del tid över till meditation mellan arbetspassen.

För att det blir tufft jobb är han inställd på.

– Jag har testat att segla lite tillsammans med kompisar i Kroatien, men det här blir något helt annat. Tre veckor på öppet hav utan möjlighet att kliva av. Jag antar att det blir hårt slit med repar och tampar, särskilt för mig som inte har någon erfarenhet, jag räknar med att bli satt på grovjobbet. Men det ser jag fram emot.

Hur det blir att leva så länge tillsammans med andra på en mycket liten yta under så lång tid har han inte funderat så mycket på.

– Det är ingenting jag oroar mig för. De verkar trevliga allihopa, vi känner inte varandra, men har träffats inför resan.

Inget bredband ombord, alltså. Däremot filmkameror. För hela idén med projektet är att göra reality-tv av resan. En variant av Robinson, men i stället för på en öde ö så iscensätts Atlanten - såpan på öppet hav.

Senare i veckan flyger Viktor Frisk ned till Kanarieöarna för att gå ombord på den 24 meter långa segelbåten och sätta kurs mot Västindien. Till hösten visas resan i Kanal 5 och Dlay. Men innan dess ska Viktor Frisk släppa nya låtar tillsammans med polaren Samir Badran. Dessutom planerar Samir och Viktor en turnérunda till sommaren.

Men först väntar alltså böljan den blå!