Receptet till en riktigt lyckad aptitrunda

Ryktet måste ha spridit sig snabbt för kön fram till Ulrika Häglers potatissoppa på Solby gård var oftast lång.

Torshälla2016-09-11 15:55

Det var premiär för Solby gård när det gäller medverkan i en Aptitrunda.

Men de är förstås vana vid mycket besök och såg lugnt på när billast efter billast med besökare körde in och parkerade vid gården.

– Det var väl kanske inga som direkt hängde på låset, men många verkar ha siktet inställt på att göra en liten turné runt om i länet för att få en bild av vad vi har att erbjuda i närodlat, säger Peter Johansson på gården.

De som kom till Solby gård fick smaka av gårdens fantastiskt mjälla och fina potatissoppa och dagens servitris, Ulrika Hägler, bjussade till och med på receptet.

– Men använd med fördel en finare potatis och en lika fin blomkål då blir det smak på det hela., lyder Ulrikas råd.

På gården satsar man på förutom potatis även stort på hallonodlingar, som man räknar med ska bära bär ända fram till den första eller rent av andra veckan i oktober.

– Vi odlar i tält nu, så det ska vara fullt möjligt, säger Peter Johansson. Om vi inte drabbas av ett väldigt omslag i vädret och en riktig köldknäpp.

Runt om i hela länet var det öppet hus på bagerier, på mejerier och på gårdar där man satsar på både spannmål och djur, och när man sedan slog igen butikerna framåt 16-tiden så öppnade flera restauranger dörrarna och bjöd på festmåltider på enbart närodlade råvaror.

För några blev hela dagen en enda lång aptitrunda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om