En Trosabo har lagt upp ett inlägg på ett lokalt Trosaforum på Facebook. Detta efter att hennes mamma förra veckan utsatts för bedrägeri/stöld på Ica Trossen.

"I går var min mor och handlade på ICA Trossen. När hon stod vid kassan och skulle betala dök en kraftig mörk man med en blombukett upp. Med sig hade han en kvinna. Mannen började trampa runt min mor, som kände att det var något konstigt med det hela."

Mamman höll på att betala med betalkortet när personerna kom fram. När hon var klar lämnade hon butiken. Dagen därpå uppmärksammade kvinnan att betalkortet var försvunnet. När hon kontaktade banken visade det sig att kortet blivit spärrat efter att någon slagit fel kod tre gånger vid bankomaten. Dottern vill nu varna andra. "Håll ögonen öppna. Tji fick tjuven denna gång!"

Trossenhandlaren Jenni Steiner känner till det hela.

– Vi hörde talas om händelsen och har försökt komma i kontakt med kunden, utan framgång.

Ica Trossen ska dock inte ha utsatts för några fler bedrägerier.

– Vi har inte hört om fler liknande händelser, säger Jenni Steiner.

Enligt polisen har kortbedrägerier och bedrägerier med bank-ID ökat kraftigt de senaste åren.

– Kortbedrägerierna har ökat med 40 procent i år och det är fortsatt högt tryck på bank-ID-bluffarna. Bankerna måste öka säkerheten, sade Jan Olsson, chef för polisens nationella bedrägericenter, till nyhetsbyrån TT i juli.