Tanken var att Trosaborna skulle fått njuta av en alpinpremiär redan i januari. Men pistmaskinen gick sönder och man fick skjuta på premiären. Först trodde man att det var ena hydralpumpen som var trasig. Tobias Lyåsen, ordförande för Trosa alpinklubb, har tillsammans med några andra eldsjälar letat med ljus och lykta efter en ny hydralpump till den 30 år gamla maskinen. Till slut fick man tag i en och under veckan skulle pumpen bytas. Det visade sig att axeltappen inte passade och att det kanske inte alls är fel på pumpen.

– Vi är tillbaka på ruta noll igen, jag ska till backen i morgon och felsöka, så får vi se. Det är lite tungt just nu men vi ger inte upp, säger Tobias Lyåsen.

Sportlovet närmar sig med stormsteg, det är en dryg vecka kvar tills lovet drar i gång och i dagsläget hoppas ordföranden att backen är redo men han vill inte säga för mycket.

– Vi gör så mycket vi kan för att komma i gång med backen så snart som möjligt men jag vet inte när det blir i nuläget, säger Tobias Lyåsen.