De ser ut som fyra unga, snygga schamaner som befinner sig någonstans mellan diskot och gymet i en storstad vart som helst i världen. Men nej, det är inte någon ny version av 20-årsjubilerande "Sex and the city". Venla Ilona Blom, Sini Koskelainen, Johanna Kyykoski och Pila Säilynoja utgör den finska vokal-folk-hop-gruppen Tuuletar som gästade Holmens A-verkstad i Torshälla på onsdagskvällen med en makalös föreställning.

Tuuletar är namnet på vindens gudinna i Finlands nationalepos Kalevala, vars dikter, rytm och myter är en viktig inspirationskälla för gruppen. Tuuletars musik och uttryck vilar på fyra ben: det finska språket, deras egna röster, folktraditionen - Finlands och hela världens - och hip-hopens rytm, berättar Sini Koskelainen i ett av sina charmiga mellansnack på finska och svenska. Och visst är det en bra beskrivning av den precis lagom knäppa och mixen som utgör Tuuletars låtar och show.

Tuuletar uppmärksammas och turnerar världen över och en av deras låtar, den övernaturligt vackra och isande vemodiga "Alku" är soundtrack till en reklamfilm för tv-serien "Game of Thrones." När de framför den live i en övergiven industrilokal i Torshälla, där klotter, ett par vilsekomna duvor och söndertrasad segelduk utgör scenografin ihop med färgade strålkastare som placerats ut runt den tillfärlliga scenen, är det lätt att sugas in i en känsla av att befinna sig mitt i ett fantasy-epos. Låter det flummigt? Det är det inte, utan bara snyggt, passionerat och roligt.