På SVT rullar just nu den brittiska kostymserien "The last post" som handlar om en grupp militärpoliser och deras fruar som är stationerade i 1960-talets Aden, då delstat och brittisk kronkoloni i Sydarabiska federationen, i dag en del av Jemen.

På en isolerad bas mitt ute i öknen försöker de brittiska militärerna uthärda hettan och pressen de lever under på grund av ett gryende uppror mot kolonisatören. Befälen har sina fruar med sig och de lever i samma hetta och hindras av den strikt patriarkaliska och hierarkiska ordning som råder att göra mycket annat än att skvallra, dricka alkohol, oroa sig och åka till klubben och bada.

Allt är spänt och laddat och känslor undertrycks och dövas med alkohol eller otrohet. Men det händer dramatiska saker också. Folk föds och dör och allt där emellan och seriemakarna har inte dragit sig för att avsluta avsnitten (totalt sex i säsong 1) med rejäla cliffhangers.

Hjärtat i serien finns i den spirande vänskapen mellan den glamourösa och roliga men ack så sorgsna och alkoholiserade Alison (som spelas av Jessica Raine) och Honor (Jessie Buckley), oskuldsfull och nygift med insatsstyrkans nya kapten. Den största dramatiken finns i barnfamiljen Markham, där pappan Harry är general och ständigt brottas med sin starka pliktmedvetenhet, det tunga ansvaret för mannarnas liv och säkerhet och sin egen familjs välfärd.

En riktigt spännande och rolig serie för alla som älskar "The Crown" och "Mad men".