Sofie Ljung och Andréas Johansson laddar upp inför lördagens våryra på simhallen i Flen. Foto:

Vill inspirera till ett hälsosammare liv

Flen

I morgon blir det våryra på simhallen i Flen och evenemanget gästas av en segrande förlorare.

En dag i hälsans tecken, så beskriver en av de två initiativtagarna lördagens aktiviteter.

– Träning är ingen trend längre, säger Andréas Johansson som jobbar tillsammans med Sofie Ljung på simhallen. De två har gemensamt utarbetat planen för lördagen.

– Vi vill inspirera fler till att börja motionera och tänka på sin hälsa, både den inre och yttre, den inre med saker som kost är minst lika viktig, säger Sofie Ljung.

Från början var tanken att fler hyresgäster i simhallen och föreningar skulle sluta upp för att vissa en helhet av vilka hälsoaktiviteter som finns i kommunen, men intresset från dem har varit ljummet.

– Vi gör detta för att vi vill att det ska hända något och visa att man inte måste träna sju dagar i veckan, ta massa selfies och äta proteinpulver. Glappet mellan dem som tränar mycket och dem som inte tränar alls har ökat, branschen skrämmer i väg folk och det är synd. Vi vill visa att det finns så många olika träningsformer så alla kan hitta sin, säger Andréas Johansson.

Klockan 10 startar det kostnadsfria evenemanget med utställare inom hälsobranschen, en timme senare håller Sanna Hård från Byhälsan det första passet innan Andréas Johansson kör igång sitt boxinspirerade pass klockan 12.

Sedan tar dagens stora dragplåster vid.

– Robert Sander som vann Biggest loser ifjol håller föredrag klockan ett och håller sedan i ett tabatapass i Biggest loser anda, säger Sofie Ljung.

Varför har ni valt att plocka in just honom?

– Jag följer honom på Instagram och han är väldigt bra på att inspirera och peppa. Han visar att det verkligen går att göra en förändring. Här kan folk se i verkligheten och inte bara det man ser på tv, säger Sofie Ljung som tycker att Robert Sander har en bra balans mellan att träna hårt och unna sig saker.

– Han äter också pizza och festar, det är inte bara träning.