– Vi är många som går kurser eller sitter hemma på kammaren och "håller på". Nu får vi chansen att visa vad vi gör och kanske locka fler att prova på och skaffar sig en hobby, säger Ingegerd Åkerlind som liksom Solveig Bragman tillhör årets arrangör, SKPF.

Mångfalden är imponerande - i Seniorcentrums lokaler samsas nu quiltade lapptäcken med keramik, akvareller, akrylmålningar, gardiner, plädar, stickade vantar och virkade småkakor.

Här finns kluriga "hurkluren" i träslöjd, trasmattor, foto och Astrid Lindgrens sagor vävda i rosengång - Tjorven och Båtsman återkommer gång på gång i ett av mönstren.

Ingegerd Åkerlind bidrar för sin del med textilkonst i återvunna material och Solveig Bragman visar prov på natursten som hon slipat till smycken. Hans Mossberg, aktiv i Senioruniversitet har målat en "strandsmyg" och funderar lite över varför majoriteten av utställarna är kvinnor:

– Kanske är vi mer rädda för kritik. Det vore väldigt roligt om fler män ville lämna in bidrag till vårsalongen.

Dagens 25-åring drog i gång i mars 1994. Då bidrog 64 utställare med totalt med 206 alster och mer än 1000 besökare tog sig en titt på konsten under de tolv timmar vårsalongen pågick. En succé med andra ord, som gjord för att få en fortsättning. Under åren har antalet bidrag legat runt 200 för att i år landa på 110.

Dagens högtidliga invigning hålls av Marie Svensson, ordförande i nämnden för kultur och fritid. Pianisten Gunnar Sandevärn underhåller med musik och att döma av glasen som dukats fram inför vernissagen vankas även någon form av bubbel.