Äktenskapstycke, vad är det?

Krönika av Niklas Holm
annons

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Vi har känt till varandra sedan våra barn började på förskolan. Vi har mötts på föräldramöten och klassträffar under barnens uppväxt. Vi har båda haft långa förhållanden som till slut gått i kras.

Och så en dag träffas vi på gymmet. Vi får ögonkontakt och kramar om varandra. Utbyter några meningar och bestämmer oss för att ta ett glas bubbel efter träningen och prata mer.

Ett par timmar senare med ett glas bubbel i handen inser jag plötsligt att det inte bara är mitt ena barns klasskompis mamma som sitter framför mig. Det är en kvinna som är mer lik mig än någon annan jag någonsin mött i mitt liv. Men hon är mycket gladare som person än mig och otroligt positiv och energirik. Hon har en personlighet som knockar mig totalt, på alla sätt och vis.

Jag är 44 år och har funnit en ny sorts fantastisk kärlek i mitt liv. Jag är övertygad om att jag funnit min själsfrände.

Under våra första veckor tillsammans var det inte mindre än fem personer som sa ett ord jag tidigare aldrig hört.

— Ni två har äktenskapstycke!

Det var även första meningen som min älskades mamma sa första gången vi sågs. Jag blev tvungen att googla ordet.

Det jag fick fram var att äktenskapstycke är när två personer är väldigt lika varandra, både till utseende och till sättet.

Jag och mitt älskade hjärta är lika. Vi är väldigt lika i otroligt många sammanhang. Lika barn leka bäst brukar man ju säga.

Under sommaren har vi många gånger sagt och skrivit hur mycket vi älskar varandra. Det närmaste jag kan komma för att beskriva min kärlek är följande uttryck:

När jag försöker beskriva hur mycket jag älskar dig så är det bara en droppe i havet av hur mycket jag verkligen älskar dig.

Kärlek är det bästa som finns i livet och det kan man aldrig ge eller få för mycket av, så ge din älskade en extra omtanke redan i dag. Och i morgon. Och dagen efter det...

Läs mer om dessa ämnen

KrönikaKärlek
annons

Mest delat denna vecka