Mikael Andersson.

Det kan hända mycket på ett år

Krönika av Mikael Andersson

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Vid den här tiden förra året hade vi just kommit hem från en härlig semester på västkusten. Vi var nog ganska nöjda med tillvaron och hade inga större planer på att förändra vår framtid. Nu har det gått ett år och vi kan konstatera att det faktiskt hänt en hel del i vårt liv.

Jag har pluggat två terminer och lärt mig massor om hur hjärnan och kroppen reagerar på stress och vad man kan göra åt det. Jag har också lärt mig hur kul det är att lära sig nya saker. Kunskap är aldrig tungt att bära, som min far brukar säga.

I dagarna lämnar vi huset som varit vårt paradis och borg i 8 år och vi flyttar till en lägenhet, med alla för- och nackdelar som det kan medföra. Det betyder också att vi avslutar 16 års cykelpendling från Skogstorp till jobbet i centrala Eskilstuna. I ur och skur, sommar som vinter har vi stretat fram på plogade och i bland oplogade cykelbanor. Vi har mött vårfåglar, rävar, vildsvin, igelkottar, älgar och rådjur efter vägen och löst små och stora problem på cykelturerna. En snabb uträkning säger att vi cyklat drygt 4000 mil under dessa år.

Vi kommer naturligtvis fortsätta att cykla och gå till jobbet, men vi får mycket närmre nu.

Det här är bara några av alla förändringar vi är inne i just nu. I bland känns det tungt och lite jobbigt, men mestadels känns det bra. Förändring kan vara smärtsam, men i slutänden blir det ofta bra. Och det är ju inte så att förändringarna är huggna i sten. Trivs vi inte med omställningarna så gör vi något åt dem.

Som ni kanske märker så är det mycket som ändrats och hur det blir vet vi som sagt inte, vi får ta en dag i taget.

Undrar vad du och jag kommer att ha upplevt om ett år.

Läs mer om dessa ämnen

Krönika