Men hallå! Vem har valt musiken?

Krönika av Niklas Holm

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Går till gymmet vid sextiden på morgonen. Kroppen är inte riktigt vaken än. Med hörlurarna över öronen pumpar jag på med musik som får mig att vakna, energin börjar flöda i kroppen och styrkan växer fram. När uppvärmningen är klar kör jag i gång på allvar. Hoppar fram en låt på min Spotifylista för träning. YES, där kom det en låt med ännu mer tryck i. Musiken får mig att koppla bort allt annat runt omkring, enda fokuset ligger på att klara mina reps och set. Musiken får mig att köra på hårdare och jag kan riktigt känna hur musklerna jobbar. Efter drygt fyrtio minuter piper det till i mina lurar. NEJ! Batteriet håller på att dö! Jag vet att jag har cirka tio minuter till med min musik. Snart tystnar det i lurarna, nu ligger hoppet till att musiken på gymmet är bra. Jag lägger lurarna på golvet och gör mig redo för nästa set av militärpress. MEN VA FAN! SERIÖST! DANSBANDSMUSIK! JAG DÖR!!! All fokus försvinner, styrkan som växt under hela träningen är som bortblåst. Jag kör ett set på 15 repetitioner och försöker fokusera på stången som ska upp, men nej. VAD ÄR DET HÄR!? Sexbomb med Tom Jones! All skärpa försvinner, motivationen störtdyker. Måste fokusera. Jag kör ett tredje set med militärpress. Åttan uppe, ner, nian på väg upp och musiken tystnar. Nian uppe, ner, tian på väg upp, då strömmar nästa låt ut ur högtalarna. HALLÅ! Vem vill höra en av sista låtarna på dansgolvet en lördagskväll, när man tränar? En långsam "tryckare" utan bas och fart. VEM HAR VALT DENNA MUSIK?!

Musiken under träningen gör skillnad som natt och dag. Friheten att ha sina lurar över öronen och bara höra vad man själv vill höra, det förgyller verkligen träningen. Utanför gymmet är jag en allätare vad gäller musik, lyssnar gärna på gamla svenska klassiker eller kärlekslåtar när jag myser med min älskade. Men på gymmet, då krävs det musik för träning och inte för att somna. Tänk på det, ni som bestämmer musiken på alla gym!

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

FitnessKrönikaMusikTräning

Mest delat denna vecka

Relaterat