I morgon, måndag, kommer du mötas av den här vyn när du använder nyhetsappen. Genom att tillåta platsdelning får du också tillgång till den nya funktionen.

Ny funktion i nyhetsappen ger dig ännu bättre koll

Krönika

Nu är ni 14 000 som laddat ner Eskilstuna-Kurirens och Strengnäs Tidnings app.

Det firar vi med att släppa en ny funktion på måndag. Den ska ge er ännu bättre koll och större användning för appen.

På måndag kommer du som har vår app få möjligheten att börja ta emot pushnotiser om de nyheter som ligger dig närmast, både om hjärtat och geografiskt, direkt i din telefon.

Låt mig ta ett exempel: Ett strömavbrott i Kjula som drabbar 200 kunder kanske inte resten av Eskilstuna behöver få en pushnotis om, men för de 200 drabbade i Kjula är det en viktig nyhet och de vill nog veta allt om händelsen, som när strömmen beräknas komma tillbaka.

Från och med nästa vecka kommer vi därför förbättra appen och skicka pushnotiser till specifika platser där din telefon befinner sig. Vi kan på en karta ringa in Kjula och skicka pushnotisen enbart till er som berörs av nyheten.

Med dessa nya så kallade geopushar kommer vi ännu närmare dig. Och självklart kommer vi även skicka geopushar i Strängnäs och Flen.

För de flesta kommer den uppdatering som behöver göras för att kunna ta emot de nya pusharna att gå automatiskt i din telefon, men vissa av er har ställt in att ni vill göra det manuellt. Ni måste då uppdatera appen på egen hand. Efter det kommer ni få en fråga i appen om ni vill "tillåta platsdelning". Det är nödvändigt att tillåta platsdelning för den nya funktionen.

Självklart kommer vi även fortsätta skicka ut de absolut största nyheterna till alla användare.

Men med möjligheten att skicka pushnotiser till er kommer också ansvar. Vi vill att ni ska få reda på så mycket som möjligt, men vi vill inte störa er i onödan. Därför skickar vi i regel aldrig pushar tidigare än klockan sju på morgonen och inte senare än klockan tio på kvällen.

Många av er får redan många pushar i telefonen. Ni kanske har flera nyhetsappar, sociala medier-appar och andra appar som hela tiden skickar ut uppdateringar. Därför vill vi inte skicka ut för många pushnotiser, utan bara det viktigaste. Vi ska vara med i ert flöde, men bara när vi har något riktigt viktigt att berätta.

Nära dig.

Har du missat våra nyhetsappar? Här kan du ladda ner dem:

Eskilstuna-Kuriren

Strengnäs Tidning

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna-KurirenKrönika