Veronica Karlsson.

Serier - ett tillåtet höstknark

Krönika av Veronica Karlsson
annons

Hur mycket jag än försöker kämpa emot så talar verkligheten sitt tydliga språk.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Luften är klarare, morgonpromenaden i shorts till jobbet tveksam och butikerna praktiskt taget skänker bort de sista spåren av sommarkollektionerna – hösten är på intåg. Med den följer dock vissa fördelar.

Det blir legitimt att knarka teveserier. Under sommaren har jag, förvisso sist på bollen - men ändå, utvecklat en besatthet till den smarta tjejen från ungdomsårens "Mitt så kallade liv" och en rödhårig före detta (eller inte, ingen vet säkert) terrorist. Just det - Homeland med Carrie och Brody är serien där det inte går att trycka på stopp när ett nytt avsnitt drar i gång.

Hösten är mysets årstid. Krypa upp i soffan, tända ljus, fredagsmys och hela baletten – ja tack.

September är otroligt vackert. Skogspromenader med löv i eldiga färger, rönnbär och kottar som jag varje år tänker att man borde plocka med in i stugvärmen.

På avdelningen ytligheter är det stundande höstmodet mycket roligare än sommarens shorts och linne. En snabb rundfrågning bland kvinnorna på redaktionen bekräftar dessutom följande bekvämlighet: man slipper raka benen.

Sen undrar jag om inte hösten är lite mindre kravfylld än sommaren. Vardag, plikter och ekorrhjul tar förstås sin odiskutabla tid i anspråk, men med detta följer också förståelse för rutiner där man inte förväntas säga ja till allt och alla eftersom "det är ju ändå semester". Vilket osökt leder in på höstens största fördel: Den är synonym med möjligheten till nystart. Plugga, byta jobb, börja träna... Listan är oändlig. I vilken riktning vill du i livet? Hösten med alla sina möjligheter till förändring står för dörren.

annons

Mest delat denna vecka