Stärkande morgonpromenader

Eskilstuna
annons

Så var man tillbaka i vardagen igen efter den långa sommaren. De vanliga rutinerna med jobb och fritidsaktiviteter gör sig påminda efter några lata dagar.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

En vardagsrutin som jag uppskattar är den halvtimmeslånga promenaden till och från jobbet.

På morgonen är det fint att gå en bit längs med ån, andas frisk luft och njuta av utsikten. Efter en arbetsdag full av snabba nyheter kan det vara skönt att varva ner med en promenad vid det stilla vattendraget där man ibland till och med kan få se en bäver.

Förutom att det är roligt att promenera så är det ju nyttigt också. Särskilt nu för tiden när man inte rör sig lika mycket som i det gamla jordbrukssamhället då man helt enkelt var tvungen att röra sig för att till exempel hugga ved och hämta vatten.

I dagens samhälle krävs det i stället att man medvetet planerar in tid för motion. Jag är lyckligt lottad som inte har alltför långt till jobbet. Jag har medvetet valt att gå i stället för att cykla eller åka buss för att jag ska få röra mig mer.

Det behövs inte någon hårdträning för att man ska komma i bra form. Enligt Apotekets råd om motion och friskvård räcker det faktiskt med en halvtimmes rask promenad om dagen.

På tal om apotek kan du på sidan 8 läsa en artikel som jag har skrivit om att det i dag öppnar ytterligare ett apotek i Eskilstuna. Och för den som inte har möjlighet att få se en bäver till vardags kan jag tipsa om att det finns speciella bäversafarin med kanalbåten S:t Olof. Nästa tur går redan i morgon tisdag.

Läs mer om dessa ämnen

Krönika
annons

Mest delat denna vecka