Otilia Bogen Foto:

Tack för förtroendet – nu börjar nästa kapitel

Krönika av Otilia Bogen

För snart åtta år sedan, den 9 maj 2010, satte jag foten på Strengnäs Tidnings redaktion för första gången.

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Jag var en supernervös praktikant som läste första terminen på journalistutbildningen. Jag hade räknat med att kunna hålla låg profil, serva med kaffe och korrläsa texter hela veckan. Men mitt första uppdrag blev att intervjua fem riksdagsledamöter på besök på Europaskolan Strängnäs och skriva en riktig artikel.

Chockad över förtroendet gjorde jag så gott jag kunde. Ledamöterna var förstående och fotografen Ruben Fransholm sufflerade mig när det behövdes. Min text behövde nog en hel del handpåläggning efteråt, men där och då visste jag att det var det här jag ville jobba med. Samma vecka blev jag erbjuden sommarjobb på redaktionen och så snart jag pluggat klart blev jag fast anställd.

Sedan dess har jag bevakat viktiga politiska frågor, åkt pansarbandvagn, intervjuat den mest genomsnittliga Eskilstunabon, frusit på iskalla olycksplatser, fotat nödlandade flygplan, träffat människor som har mist allt och människor som vunnit allt.

Många gånger har jag sagt att jag har världens bästa jobb. Det tycker jag fortfarande. Det finns inget som känns så meningsfullt och viktigt som att berätta vad som händer i lokalsamhället, och hjälpa människor att sätta sig in i komplicerade frågor.

Men allt har ett slut, och den 27 april jobbar jag min sista dag på landets bästa dagstidning (för det är vi, vi fick utmärkelsen på branschgalan den 12 april om någon lyckats missat det). I maj byter jag medium och börjar jobba med tv i stället. Det ska bli jättekul, men jag kommer sakna mina kollegor och framför allt alla er fantastiska läsare. Stort tack för alla mejl och kommentarer, alla tips och all fakta som ni gett mig under åren. Ni är toppen!

Läs mer om dessa ämnen

Krönika