Henrik Holmberg, journalist på Eskilstuna-Kuriren. Foto:

Vad ska man egentligen göra i Düsseldorf?

Krönika av Henrik Holmberg

Det här är en krönika. Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

I flera år har jag och min bästa vän spelat på hästar. Och lite fotboll. Vi satsar inga stora pengar, och vi vinner inga stora pengar. Men vi har i alla fall ett konto med 14 000 kronor på och nyligen bestämde vi oss för att spendera dem.

Eftersom vi fyller 40 i år båda två tänkte vi oss en liten resa till någon stad i Europa. Vi kunde dock inte enas om vilken. Det skulle vara en stad där ingen av oss tidigare har varit och som inte ligger alldeles för långt bort, för vi vill inte sitta halva resan på olika flygplan och budgeten är ju en smula begränsad.

Amsterdam? Nä, där har han redan varit. Köpenhamn? Nä, där var jag förra året. Och så där fortsatte det.

Så vi gjorde som vi brukade göra när vi namngav våra hembryggda öl på den tiden vi tyckte det var kul att brygga: vi tog fram kartboken och blundade och pekade. Mer eller mindre, i alla fall. Vi var ju tvungna att välja en plats dit vi förhållandevis enkelt kan ta oss utan byten och krångliga anslutningar.

Det blev till slut Düsseldorf.

Vi har aldrig bryggt något öl som vi döpt till Düsseldorf, och ingen av oss har varit där. Dessutom går det att flyga dit billigt, och hotellen är inte heller överjävligt dyra.

Perfekt, med andra ord.

Så nu ska vi till Düsseldorf.

Ingen av oss vet egentligen mer om Düsseldorf än att Rhen flyter genom staden och att det ligger nära Köln, så det finns mycket för oss att lära.

Har du några tips är du välkommen att mejla. För vad ska man egentligen göra i Düsseldorf?

Kronprinsessan och prins Daniel var uppenbarligen i Düsseldorf 2014, och såg ut att ha det rätt kul. Foto:

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

EuropaFlygKrönikaResorSemestersommar
Relaterat