När andra vill stanna upp eller vända om och gå tillbaka, vill Centerpartiet gå framåt!

Sverige är ett land som borde präglas av framtidstro och optimism. Istället känner många oro. Denna valrörelse har mer än någonsin handlat om värderingar. För mig är det självklart att Sverige och Sörmland ska präglas av öppenhet och medmänsklighet. Ett Sörmland där alla människor får plats och möjlighet att växa. Därför är den 9e september inte bara en viktig högtidsdag för demokratin, utan även en viktig dag för riktningen vi som nation tar framöver.

Vi i Centerpartiet är övertygade om att den enda vägen är framåt. Att det är viktigt att se det som går bra i Sverige, och göra det ännu bättre. Att människor som kommer för att bidra till vårt land ges en chans att integreras genom arbete och självständighet, till exempel genom slopad arbetsgivaravgift under de första två åren när man lär sig jobbet.

Artikelbild

Martina Johansson (C)

Jag känner många småföretagare i Sörmland som ser potentialen i sina verksamheter och i omgivningen, men hålls tillbaka av regelkrångel och skatter. I Sörmland har vi många företag inom de gröna näringarna, som har gårdsförsäljning av närproducerade delikatesser och högklassigt konsthantverk. För att rusta upp svensk välfärd behöver vi förena företagarnas kraft att utveckla, individernas vilja att skapa och människornas vilja att arbeta!  

Den varma sommaren är en tydlig påminnelse om att vi snarast behöver ändra vårt sätt att leva för att värna om vår planet. Det är kritiskt nu. Jag vill se att företag som arbetar med att framställa energi som är förnybar får möjlighet att växa ytterligare. Det gör vi genom att fortsätta ställa krav på att det ska vara inblandning av förnybart i våra bränslen samtidigt som vi sätter krav längre fram än idag så att det blir långsiktiga spelregler.

Det är då dessa företag vågar satsa och i förlängningen anställer personal. Men vi får inte glömma biogasen och el som alternativa drivmedel till dagens fossila. Det är genom flera olika alternativ som det blir hållbart i längden.

Att producera el kommer även i framtiden vara viktigt och vi gör det idag med olika tekniker. Jag vill se ytterligare sätt att underlätta för denna omställning bland annat genom ett dubbelt ROT-avdrag för den som installerar solceller på sitt hustak. Förutom att bidra till mindre klimatpåverkan är då även elen säkrad vid strömavbrott, om vi tillåter en sådan omväxling.

För ett grönare, företagsammare och miljövänligare Sörmland med mer medmänsklighet – i tätorten så som på landsbygden.

Martina Johansson,

Riksdagskandidat för Centerpartiet i Sörmland