Eskilstuna är en fantastisk stad. Det finns mycket att vara stolt över, men det finns också mycket som kan bli bättre. Våra lärare stressar fortfarande, många elever går ut skolan utan godkända betyg och vi har ett stort utanförskap. Eskilstuna ska vara en stad där man kan växa som människa, få drömma om framtiden och även kunna göra drömmar till verklighet.

Min pappa kom till Sverige för att arbeta och skapa ett nytt liv i sitt nya land. Jag kommer från ett arbetarhem där bokhyllorna hemma inte var fyllda med böcker, utan med personlighet och glas. Skolan och mina lärare var därför helt avgörande för att jag skulle klara mig i Sverige. Det var mina lärare som ställde krav på mig, hade förväntningar på mig, hjälpte mig och fick mig att börja drömma om framtiden. Jag var den första i familjen att läsa på universitet. För det är jag mina lärare evigt tacksam.

Liberalerna sätter skolan först. För att kunna börja drömma om framtiden och förverkliga sina drömmar behöver vi en skola i världsklass. I Eskilstunas skolor ska det inte spela någon roll varifrån du kommer eller hur rika dina föräldrar är. Det viktigaste är vart du är på väg. Då behöver vi kraftigt satsa på skolan och lärarna i klassrummet, för inget är viktigare än en bra skola för att varje barn ska nå sina drömmar.

Jag vet personligen hur viktigt det är med en skola där det råder studiero, där kunskap är i fokus och där vi har bra lärare som brinner för sitt yrke. Alla barn får inte växa upp på samma sätt som jag gjorde. Det gör mig förbannad och det är min drivkraft i mitt samhällsengagemang. Alla barn i Eskilstuna ska få en bra start i livet, oavsett var du kommer ifrån eller vart du är på väg.

Framgångsreceptet för en bra skola är duktiga lärare som hinner hjälpa varje elev, ordning och studiero och att kunskap är det centrala i klassrummet. Det låter självklart, men det är bara vi liberaler som sätter skolan först. 

Stefan Krstic

Toppkandidat för Liberalerna i Eskilstuna kommun