Många minns den utomordentliga satirvisan ”Det är bögarnas fel” av Henrik Dorsin. Häromveckan konstaterade signaturen ”Vattenbuffeln” att vi BÅDE har bevattningsförbud och tiggare. Då kom jag att tänka på Dorsins visa.

Nu har riksdagen dessutom beslutat ge 9 000 invandrarungdomar ny chans få sina flyktingskäl kontrollerade. De får inte stanna i landet om de begått brott, inte studerar och inte om de saknar flyktingskäl. De ­måste på nytt ansöka om uppehållstillstånd. Låter humant, tycker jag.

Samtidigt anser en del av svenska folket att Sverige är på väg rakt ner i avgrunden. Det gäller inte minst sysselsättningen, statsfinanserna, polistätheten och sjukvården.

Sanningen visar dock att Sverige har högsta sysselsättningsgraden inom EU, att vi har rekordhögt finansiellt överskott och lägsta statsskulden sedan 1970-talet, ett rekordhögt intag till polisskolorna, samt att Sverige enligt OECD har bästa sjukvården av alla EU-länder.

Dessutom säger arbetsförmedlingen att 70 procent av nya jobb går till invandrare.

Ändå finns det många saker som skulle kunna göras effektivare med våra skattepengar. Absolut!

Men tänkt hur bra vi skulle ha det om det varken fanns bögar (obs ironi) eller tiggare (obs ironi).

Fast att vi pensionärer är för på tok många är ju helt klart. Därför är det väl bara rätt att Sverige har 230 000 fattigpensionärer och att svenska pensionärer är de enda i världen som betalar en högre andel skatt på våra inkomster än de som ännu inte hunnit bli pensionärer. De flesta fattigpensionärer är kvinnor. Dessa får väl skylla sig själva (obs ironi) eftersom de var hemmafruar och tog hand om sina barn. Kanske just dig eller mig?

Men snart är det val och nu utlovas mer till pensionärerna från både vänster och höger.

Roger Stark, politiskt obunden