I 12 år har Socialdemokraterna styrt Vingåker!

Att bli gammal i Vingåker ska vara tryggt.

Är man dement så får man bästa vård och extra tid för att känna sig trygg, precis så ska det vara.

Men är man äldre med minnet i behåll och men kroppen är trött och sliten då är det skillnad. För många som känner att det skulle vara skönt att få en plats på SÄBO får avslag, är det därför det inte är någon kö? I hemtjänsten finns det ingen extra tid för personalen att hinna sätta sig över en kopp kaffe med våra brukare för en trygg och social stund. Hemtjänstpersonalen vänder ut och in på sig för att hinna med alla som behöver deras hjälp och hinner oftast inte med att ta sina raster. Här måste man gå in och utreda vad/vem hemtjänsten är till för. Vingåkers kommun ska möjliggöra för hemtjänsten att ge våra äldre trygghet och omsorg.

Vi är tacksamma över all personal som kom och berättade om sin arbetssituation den 27 augusti på Humlegården. Tyvärr så visade det sig att många av personalen känner att situation är ohållbar och flera har tyvärr redan sagt upp sig. Värt att nämna är att Vingåkers kommun har en sjukfrånvaro på 8,12 procent (det motsvarar ca 57 heltidstjänster som är borta per år). Alla som jobbar inom omsorgen i Vingåkers kommun är värda att lyssna på och få en förbättrad arbetssituation.

Socialdemokraternas budget visar stora underskott (och underskottet fortsätter växa kommande år). Hur kan Robert Skoglund gå ut och säga att han vill utveckla hemtjänsten när han sparat in på det mesta inom just hemtjänsten? Socialdemokraterna lovar nytt badhus, sportcenter, renovera slott och helt plötsligt utveckla hemtjänsten med mera. Vart ska (S) ta pengarna ifrån för att finansiera sina vallöften? Hur mycket planerar (S) att höja skatten för att uppfylla era löften? Vingåker har redan länets högsta skatt.

I en artikel i Svd när journalisten lyfter att SKL:s beräkningar för Vingåker pekar på en skattehöjning på 5 kronor inom nästa mandatperiod om man inte vidtar kraftiga åtgärder kring ekonomin. Svarar Anneli Bengtsson (S) att hon inte tror att det ska behövas riktigt så mycket men att medborgarna kommer förstå om man förklarar vart pengarna ska användas. Frågan är ju vart har pengarna tagit vägen som orsakar detta stora underskott.

Moderaterna vill först och främst satsa på skola vård och omsorg. När vi fått ordning på dessa områden kan man satsa på badhus med mera. I Moderaternas budget visar vi hur vi vill lyfta och förbättra Vingåker utan att höja skatten.

Charlotte Prennfors (M)

Irene Sandqvist (M)