Insändare BUP i Eskilstuna har länge varit dåligt och otillgängligt. Väntetiderna är långa och behandlarna vill få iväg en så snabbt som möjligt, även fast fortsatt vård behövs. Vi förtjänar inte att behöva må dåligt, att det är risk för grova fysiska skador innan BUP tar en på allvar.

Det är ingen nyhet att vården är underbemannade. Finansiering av BUP leder till att personal slutar och ingen ny vill börja. Vilket leder till att vi som patienter får lida. 

Slutenvården som Eskilstuna erbjuder för ungdomar i Västerås är hemsk. Vården där måste vara någon av det värsta jag varit med om. Misskötseln av patienterna leder till mer skada än nytta. Det är ett ställe där man får sitta dag in och dag ut utan att ha något att göra.

Vissa av er tänker säkert att det inte finns pengar för att förbättra BUP men det finns pengar. Eskilstuna kommun lägger bara de pengar de har på andra saker. Men ungdomarnas hälsa måste vara viktigare än en ny bänk på Drottninggatan? 

Jag vill avsluta med en uppmaning till Jimmy Jansson och hans kollegor. Mental ohälsa bland ungdomar blir bara värre och det finns ingen hjälp att få. Snälla gör något.