Hela tiden pratar man om invandring och kriminalitet och inte minst under valkampanjer. Senaste uppdragsgranskning på SVT handlade om utlandsfödda våldtäktsmän som var överrepresenterade.

Ska jag behöva stå för notan för tungt kriminella invandrare? Ska vi invandrare behöva stå ut med butikspersonal som tittar på oss med misstänksamma ögon? Många av mina landsmän som bor i Sverige sköter sig precis som en vanlig svensk och dessutom älskar landet precis som vi älskar Irak. Men det är alltid den som inte sköter sig som syns. Så därför – dra inte alla över en kam.

Jag har ett tips till vår kommande regering: Den invandrare som inte sköter sig, missbrukar medborgarskapet och dessutom fälls för allvarliga brott ska utvisas från landet och hans medborgarskap återkallas, oavsett vilket land han kommer från.

Ingen som kommit hit vill vårdas på annat sjukhus än svenskt sjukhus. Ingen vill tillbringa sina äldre dar i ett annat land än Sverige. Om brottslingarna får ett så hårt straff kommer de och kriminella lärlingar att sköta sig.

I exempelvis Dubai finns cirka 90 procent utländsk arbetskraft och de tjänar bra att bo och arbeta där. Den utländska arbetskraften i Dubai är rädda om sina jobb eftersom den som blir dömd för ett grovt brott måste lämna landet inom 72 timmar. Därför sköter sig de flesta perfekt.

Haidar Al-Bazzaz