Vad har hänt med det politiska klimatet? Nu tävlar partier i att måla upp den mörkaste bilden och ha det mest extrema förslaget. Så kan vi inte ha det. Vi måste ägna all vår tid och kraft till att lösa de problem som Sverige och Eskilstuna har. För det klarar vi.

De liberala idéerna borde vara lika självklara som luften vi andas: demokrati, jämlikhet, kunskap och öppenhet mot omvärlden. Men de liberala idéerna utmanas på allvar av extremister och populister i Eskilstuna, Sverige, Europa och resten av världen. Motkraften till deras hat och okunskap är Liberalerna. Vi står för frihet och förnuft, för dig som är trött på svartmålning och troll på Facebook. I det här valet är din röst viktigare än någonsin.

Botemedlet mot hat och okunskap är en bra skola. Det finns ingen bättre integrationspolitik, jobbpolitik eller jämlikhetspolitik än en skola i världsklass. En skola där alla får en chans, förhindrar brott och utslagning. Kunskap och bildning är oslagbart för att ta striden mot extremism och intolerans.

Vår demokrati måste försvaras. Håll extremisterna och populisterna långt borta från makten. Sätt skolan först.

Stefan Krstic

Toppkandidat för Liberalerna i Eskilstuna kommun