Sörmland Jag är utbildad läkare och har bott i Sverige nästan i tre år. När jag besöker sjukhuset ser jag en lång kö av patienter, som vill träffa läkare. Jag tycker att läkare är ett av de viktigaste yrkena. Det finns många andra yrken som också är jätteviktiga, exempelvis lärare, ingenjörer, advokater, snickare och så vidare.

Men trots att det finns många lediga läkartjänster i Sverige är det svårt för oss att få jobb. Enligt Migrationsverket kom 1 100 utländska läkare till Sverige 2014, bland annat från Syrien och Irak. Många av dessa sitter hemma och väntar på att få jobba. Varför undrar jag?

Det finns många utbildade läkare bland invandrare och asylsökande som i många år har arbetat i sina hemländer och de har bra erfarenheter. Sverige måste, för ekonomins skull, ta vara på dessa läkare och utnyttja deras kompetens.

Hälsodepartementet borde ordna kortare kurser på SFI och praktik på sjukhus för oss som redan har en läkarutbildning. Det skulle kunna leda till en kortare väg för att få jobb.

Jag hoppas att alla i Sverige ska få en bättre hälsovård och att invandrade läkare ska få jobb och möjlighet att göra karriär.

Ragheb Ibrahim

Ilsken och frustrerad läkare, som ändå älskar Sverige