Insändare Eskilstunas starke man Jimmy Jansson börjar visa framfötterna i en tidigare inte skådad omfattning. Det ser nästan ut som om hans baktankar är att ”kan en svetsare bli statsminister borde väl en lärare kunna bli det".

Jag vill bara ge Jimmy Jansson en liten knuff i rätt riktning. Han får inte glömma socialdemokraternas olika ideologier. Att bara sparka på invandrarna och skylla allt ont på dessa kommer att ge en rekyl förr eller senare. Att vara avogt inställd mot främlingar och beskylla dessa för allt ont gynnar bara de som redan är färgade i olika nyanser av brunt.

Just nu grasserar gängbrottsligheten och gängskjutningar men låt inte detta överskugga allt som faktiskt är bra i hela Sverige. Trots att det finns ett mörkertal som är okänt visar trygghetsundersökningar och anmälningsstatistik att brottsligheten (förutom gängbrottsligheten) sjunker. 

Ja vet att det är som att svära i kyrkan när man påstår detta men så länge de som hävdar att så inte är fallet inte kan bevisa sina påståenden hävdar jag att brottsligheten sjunker, både den anmälda och den faktiska. Gängbrottsligheten kan nog med fog påstås bero på invandrare och utförs av dessa men beskyll inte alla invandrare för detta. 

De flesta som kommer har flytt från krig, elände och andra umbäranden och vill ha en fristad där de kan leva i lugn och ro.
Att gängbrottsligheten får grassera beror till största delen på ett förbålt experimenterande med svensk polis och dess organisation.