Oacceptabel snöröjning i Eskilstuna

Insändarskribenten tycker att om det ska snöröjas i staden  borde de som plogar snön lära sig ett och annat så vi slipper åka på ”tvättbräden”.

Insändarskribenten tycker att om det ska snöröjas i staden borde de som plogar snön lära sig ett och annat så vi slipper åka på ”tvättbräden”.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2019-12-06 09:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Håller med Sören från Flen om årets snöröjning som verkar vara helt obefintlig även i Eskilstuna. 

Snön kom och la sig som ett fint vitt täcke över staden till 1:a advent. Om det ska snöröjas i staden  borde de som plogar snön lära sig ett och annat så vi slipper åka på ”tvättbräden” och slira omkring på vägarna. 

Förr sattes plogbladet ner i backen, numera är man rädd om grejorna och håller det en bit ovanför,  vilket resulterar i att både bil och de som sitter i bilen riskerar att ”skaka sönder” när man ska ta sig fram i Eskilstuna. Samma sak gäller cykel- och gångbanor, svårframkomligt helt enkelt. 

Arbetar i Skjulsta industriområde, där är det så knögligt på vägarna att det är ett under att bilen fortfarande är hel, stora gropar kombinerat med ”tvättbrädeväg” gör det otroligt svårframkomligt.

Kommunens snöröjare borde ta sig i kragen till nästa anfall av snö, för nog visste ni väl att snön kommer förr eller senare den här årstiden?