Insändare På vår skola, Årbyskolan håller kommunen på och sätter upp ett staket runt skolgården. På sätt och vis är det bra för då blir det lättare för oss barn att veta var gränserna för skolgården går. 

Men det som händer nu är att staketet sätts upp mitt i backen där vi brukar åka pulka på vintern. Det sätts också upp ett staket så att gräsmattan utanför idrottshallen där vi brukar spela fotboll kommer utanför staketet. 
Vi undrar, varför har ingen frågat oss barn hur vi vill ha det?

Vi vill inte att det ska vara något staket vid vår backe för vi vill kunna åka pulka där på vintern, vi tycker om att åka pulka. Vi tycker att det är jättedåligt att pulkabacken förstörs. Då kan vi inte åka pulka där med skolan och när vi är på fritids och många barn går hit när de är lediga, men nu förstörs backen av ett staket mitt i backen. Det tycker vi är tråkigt.

Vi vill också ha kvar gräsmattan framför idrottshallen där vi brukar spela fotboll på rasterna. Det är inte bra att skolgården blir mindre och det blir mindre plats att leka och spela fotboll på. 
Stoppa bygget av staketet nu! 

Vårt förslag är:
Bygg staketet längs med cykelbanorna som går på varje sida om backen och ner till staketet vid Idunskolan. Då förstörs inte pulkabacken.
Flytta staketet vid idrottshallen längre ner så vi kan spela fotboll och leka på gräsmattan på rasterna. 
Vi är många barn på skolan och vi behöver plats att leka på. Gör inte vår skolgård mindre och sämre. Barn behöver plats för att leka. Barn behöver röra på sig för att må bra och orka med skolarbetet. 
Snälla, hjälp oss att rädda vår skolgård!