Socialsekreterare rätt till schysst dialog

Insändarskribenten är bedrövad över detta manliga sätt på vilket de tre förtroendevalda valt att bemöta den kritik som socialsekreterarna formulerat och framfört.

Insändarskribenten är bedrövad över detta manliga sätt på vilket de tre förtroendevalda valt att bemöta den kritik som socialsekreterarna formulerat och framfört.

Foto: Veronica Karlsson

Insändare2019-11-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på ”Medarbetare bör följa fullmäktiges beslut”  publicerad 4 /11.

Jag är tacksam över att leva i ett samhälle som tillåter yttrande – och åsiktsfrihet! Ett demokratiskt samhälle bör också ge alla den möjligheten. Den rätten har 13 socialsekreterare nyttjat i ett debattinlägg i Eskilstuna-Kuriren. En vecka senare svarade de tre ledande politiska företrädare från (S), (M), och (C).

Jag är bedrövad över detta manliga sätt på vilket de tre förtroendevalda valt att bemöta den kritik som socialsekreterarna formulerat och framfört. Att politiskt tillsatta företrädare på ett så nedvärderande och maktfullkomligt sätt bemöter medarbetare gör mig oroad. De tre kommunalråden har på ett olyckligt (eller ännu värre, medvetet..) sätt också glömt bort sin roll som arbetsgivare.  Det är sannerligen inte en ´smäll på fingrarna´ de 13 undertecknarna av debattartikeln  behöver utan däremot uttryck för att det finns en ”vuxen i rummet”.  I det ansträngda läge som Eskilstuna kommun befinner sig i krävs en fungerande dialog mellan politiker, medarbetare och medborgare. En fungerande dialog bygger på respekt. En god arbetsgivare bemöter inte sina medarbetare via maktfullkomliga debattinlägg i media

Vår kommun står inför krävande utmaningar och de medarbetare som valt och anställts av kommunen för att arbeta med socialt arbete har rätt att efterfråga en dialog med sin arbetsgivare inte minst när krisen står vid dörren! Att denna dialog ska hanteras på ett schysst sätt borde vara självklart! 

Skärpning, mina herrar!