Övrigt Politik För några år sedan skrev jag en insändare. Där undrade jag varför beredskapen att hjälpa det mest värdefulla vi har – våra barn – var så dålig.

Min då 3-åriga son var sjuk och jag kontaktade sjukvårdsupplysningen 1177 en vanlig vardagskväll. Efter lite konsultation blev svaret från 1177 att det nog var bäst att uppsöka ­läkare.

Sköterskan i telefonen var mycket behjälplig och började ringa runt medans jag väntade i luren. När hon efter en ganska lång stund var tillbaka talade hon om för mig att det i Katrineholm tydligen inte finns några barnläkare att tillgå på kvällar och helger, och på vardagar endast vissa dagar och tider. Så rekommendationen var att åka till Mälarsjukhusets akutmottagning, 6 mil bort. Minst en timme på dåliga, krokiga och isiga februarivägar. Med ett sjukt barn.

Vad har då hänt sedan den där februarikvällen? Ingenting! Nu fyra år senare kan jag bara konstatera att den ledande koalitionen S, L, MP, och C fortfarande inte prioriterar att snabbt hjälpa våra sjuka barn. Jag vill se satsningar på fler barnläkare i hela Södermanland för att vi snabbt ska kunna hjälpa våra barn när de är sjuka eller skadar sig!

Christoffer Öqvist (M) landstingspolitiker och pappa