Det berättade han för privata fest i Sölvesborg i februari bokförde Jakobsson som "konferens" och skickade räkningen till riksdagen. Den innehöll kostnad för bil, hotell för honom och sambon samt traktamente. Även i det fallet hänvisar Jakobsson till några mystiska möten vars innehåll han har glömt.

När det gäller vissa kvitton medger Jakobsson att han har ”slarvat” och att somligt har blivit ”tokigt”. Han har även gjort återbetalningar.

Den offentliga efterklokheten duger dock inte. Jakobsson träffar företag som han inte minns i efterhand. Han tar ut full ersättning för tjänsteresor med hänvisning till någon sorts möten som han passar på att ha vid sidan av sin fritid. Han finner Stockholms centralstation – kanske den plats i Sverige där det rör sig mest folk – som otrygg nog för att åka åtta mil i taxi för skattepengar och vet inte hur man bokar taxi privat på ett säkert sätt.

Detta är inte bara en vårdslös politiker med flexibelt förhållande till sanningen. Det är en politiker som lever i en annan värld än väljarna.

Sverigedemokrater framställer sig gärna som särskilt jordnära företrädare för medborgarna gentemot etablissemanget. Stefan Jakobssons fall från den höga hästen borde göra ont.