Carl Christer Carlson blev 56 år gammal. Foto:

Carl Christer Carlson är död

Dödsfall

Entreprenören och tidningsmannen Carl Christer Carlson har hastigt avlidit. Han blev 56 år gammal.

Carl Christer Carlson var född och uppvuxen i Eskilstuna, yngst i en syskonskara av fyra och son till Eskilstuna-Kurirens tidigare vd C-G Carlson. Efter studenten och lumpen fick Carl Christer anställning på tidningen. Han inledde sin mångåriga bana med att städa tidningshusets källare, innan han fick hand om verksamheten "Tidningen i skolan". Så småningom blev han upplage- och distributionschef och vidare marknadschef.

Från 2000 drev han eget inom mediebranschen. Magasinet, Mälarmöte och Hemmaliv/Nöjesliv är några av hans verk genom åren, tillsammans med specialtidningar enligt uppdrag. Han var från 2014 ägare och vd för Format Publishing Birger Jarl, med lokaler på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Bolaget ger bland annat ut Färg Möbler & Interiör, Vin & Bar-journalen och Affärsplats Huddinge.

I den öppenhjärtiga intervjun i Eskilstuna-Kuriren i samband med 50-årsdagen berättade han om sin livsresa, inklusive affärsmässiga motgångar och personliga kriser. Och han poängterade vikten av livets grundstenar: familj, vänner, kärlek och livslust.

De många reaktionerna på sociala medier efter dödsbudet vittnar om att Carl Christer varit en omtyckt vän och en uppskattad chef genom åren.

Hans tre barn beskriver honom som en mycket omtänksam och kärleksfull far, den sanna entreprenören, hårt arbetande, full av upptäckarglädje och nyfikenhet på livet. Carl Christer älskade att resa, vilket han vid ett par tillfällen gjorde på egen hand – men tack vare sitt stora människointresse och sin förmåga att få kontakt med och lära känna människor i alla miljöer, var han aldrig ensam. Bland annat förälskade han sig i den italienska staden Civezza, som han besökte senast i februari.

— Där satt han gärna på balkongen med fötterna i högläge, ett glas Barolo i handen och blickade ut över det italienska landskapet, samtidigt som han skrev på sina så uppskattade visdomsord. Han älskade att skriva och filosofera, vilket han gjorde under hela livet. Bland annat skrev han kontinuerligt på sin kommande bok, berättar barnen.

Han var redan i ungdomsåren aktiv inom Tennisklubben Hobby, och spelade fortfarande tennis, varvat med mycket löpträning.

Eskilstuna-Kurirens och Sörmlands Medias marknads- och försäljningschef Jenny Hoflund Bergvall citerar sin morbrors livsmotto: "Jag vill inte dö nyfiken, men hoppas att jag gör det."

— Jag känner tacksamhet för att det ändå blev precis så, fastän det var alldeles för tidigt. Att leva sitt liv, det var vad han predikade, och det var verkligen vad han också gjorde. Ingenting var omöjligt.

— Hans liv var inte spikrakt på något sätt. Men han hade förmågan att alltid lära sig och utvecklas av sina motgångar. Han tog dem som man ska göra, och lyckades alltid göra det bästa av dem. Samtidigt lyckades han alltid ställa upp för släkt och vänner så fort någon behövde stöd.

Carl Christer Carlson dog måndagen den 12 mars, i sviterna av en hjärtinfarkt efter en löparrunda. Han blev 56 år.

Han sörjes närmast av barnen Jessica Carlson, Matilda Åkesson och Oscar Carl Christer Carlson, sin far, svärsonen Jonas Åkesson, barnbarn, övriga familjen samt släkt och vänner.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna-KurirenEskilstunaDödsfallMedia
Relaterat