Inga Dahlin

Inga Dahlin till minne

Till minne
annons

Inga Dahlin, född Rosenqvist, har onsdag den 16 augusti 2017 stilla insomnat.

Många minns Inga för de dryga 30 år hon stod på Fristadstorget i Eskilstuna och sålde blommor med sin bror Sture.

Hon föddes den 25 mars år 1925 och växte upp i Smörhagen, Hällberga. Efter 6 år i Folkskola vid Laggartorps skola började hennes yrkesliv. Att jobba med blommor var en stor glädje i hennes liv. Hon började i unga år när hon ännu bodde i Hällberga, att arbeta för Amaryllis blomsterhandel i Eskilstuna, där en stor del av arbetet var att cykla med blombud från butiken. Inga utbildade sig på blomsterskola i Norrköping och senare arbetade hon på blombutiken Bergblom i Eskilstunas Saluhall samt i blombutiken Gardenia vid Stålfors.

Inga har under hela sitt liv varit en vital och mycket aktiv person. 1982 började hon stå på torget och sälja blommor, vilket hon gjorde fram till 88 års ålder. Hon tyckte mycket om att vara där, inte bara för blommorna som hon älskade utan också för den sociala gemenskap kontakten med torgkunder innebar.

Inga har även haft arbete under flertalet år i Ärlakiosken samt som städerska på Ärla skola. Till Ärla flyttade hon tillsammans med sin make Rune, som hon gift sig med år 1951.

Tillsammans med Rune hade Inga två söner, Christer född 1955 och Robert född 1964, samt 7 barnbarn som hon visat stor omsorg och mycket kärlek.

Inga och Rune reste ofta och gärna utomlands till varmare länder, vilket Inga även gjorde efter Runes död tillsammans med sin bästa väninna Aina.

Inga var medlem av Missionsförsamlingen i Eskilstuna och en regelbunden besökare i Pingstförsamlingen i Ärla.

Inga var en omtänksam och varm människa och hon är mycket saknad.

Barn och barnbarn

genom Christer Dahlin

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaFristadstorgetTill minne
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka