Karin Eriksson, Strängnäs, fyllde 100 år den 3 november.

Pigg 100-åring dubbelt firad

Födelsedag

Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning ber att i efterhand få gratulera Karin Eriksson på Larslundavägen i Strängnäs, som den 3 november fyllde 100 år.

Karin föddes i Dalarna och bodde sedan med familjen i Åkers Styckebruk i 60 år innan hon flyttade in till Strängnäs för 20-talet år sedan. I dag består Karins närmaste krets av fyra barn, sju barnbarn, tolv barnbarnsbarn och två små tillskott i femte generationen familjemedlemmar.

Många Strängnäsbor känner säkert igen och har minnen av Karin, som i många år arbetade som distriktssköterska runt om i kommunen. Och hon har levt ett aktivt liv inom kyrkan, i Missionsförbundet, där hon bland annat varit mångårig medlem i kören.

Karin Eriksson, som fortfarande klarar sig bra i hemmet, firade sin födelsedag i dagarna två. På fredagen kom grannar, sångkören och Olivehällskyrkans pastor samt många församlingsmedlemmar på kalas i Karins hem. Och dagen därpå samlades ett 40-tal familjemedlemmar och släktingar i församlingshemmet för att uppvakta den pigga 100-åringen.

— Mamma är mycket nöjd med firandet, hälsar sonen Göran Eriksson.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsFödelsedagarSjukvårdkyrkan

Mest delat denna vecka

Relaterat